WERKEN MET KRISTALLEN SCHEDELS

Uitwisselen van informatie

Kristallen schedels zijn net mensen.
Ze houden van contact, informatie uitwisselen en leren. Door een schedel op je werktafel te zetten, kun je gebruik maken van de kennis die zich gaandeweg tussen jullie opbouwt.
Dat werkt prima als je een kristallen schedel van fluoriet hebt. Die is goed voor het onthouden van studiestof. Je hebt ook baat bij een schedel van pyriet of hematiet: die zijn goed voor logisch denken. Een schedel van rozekwarts is goed voor creativiteit

Kristallen schedels kunnen poorten zijn naar andere planeten, andere tijden of andere dimensies.
Wil je contact met engelen, buitenaardse of sprookjesfiguren? Vraag het je kristallen schedel en deze zal voor je bemiddelen.
Leg je de kristallen schedel naast je bed of onder je hoofdkussen, dan kun je in je dromen elke kant op die je maar wilt, zelfs terug in de tijd.

Stel een vraag aan je kristallen schedel voordat je gaat slapen.
Dan is het antwoord je ingevallen als je wakker wordt. Wees niet verbaasd als de oplossing een compleet andere kant opgaat dan je had verwacht.

Zet meerdere schedels bij elkaar in een kring, met de gezichten naar binnen.
Dan beginnen ze informatie met elkaar uit te wisselen. Heb je maar één kristallen schedel, maak dan een cirkel met andere edelstenen of mineralen. Je kristallen schedel kan heel goed samenwerken met andere kristallen. Je kunt gebruik maken van de uitwisseling van informatie. Sluit aan in de cirkel en deel in de informatie, probeer te luisteren naar wat er uitgewisseld wordt.
Andersom kan het ook. Heb je een prangende vraag, sluit dan met die vraag in gedachten aan in de kring. De schedels zullen je ideeën geven.

Je kunt de kristallen schedels vragen om aan een bepaald thema te werken.
Voorbeelden van thema's zijn wereldvrede en de heling van de aarde. Zet ze dan in een cirkel met de gezichten naar binnen. Zeg hardop wat de thematiek is, of schrijf het op een briefje dat je tussen de schedels legt. De schedels zullen ermee aan de slag gaan. Het mooist is als je de cirkel langer dan 48 uur intact kunt houden.

Zet de kristallen schedels in een kring met de gezichten naar buiten

Dan richten ze hun aandacht naar buiten. Ze zoeken dan contact met de omstanders.

Je zou een dubbele kring kunnen maken.
Zet mensen in een kring met het gezicht naar binnen, en daarbinnen schedels in een kleinere kring met de gezichten naar buiten. Deze opstelling kan een meditatie voor bijvoorbeeld wereldvrede, welvaart of heling versterken.

Je kunt zelfs met je kristallen schedels werken als je ze niet bij je hebt.
Denk geconcentreerd aan de schedel van je keuze en stel hem je vraag.

 

Behandelingen & Healen met een schedel

Mensen die healing of ander therapeutisch werk doen, kunnen hun kristallen schedel inzetten bij behandelingen.
Kristallen schedels kunnen helpen geestelijke en lichamelijke blokkades op te sporen en deze op te lossen. Je kunt dit natuurlijk ook voor jezelf gebruiken.

Plaats de kristallen schedel bij steenleggingen boven een van de schouders.
Zet de schedel met het gezicht richting cliënt om ideeën in te blazen. Of met het gezicht richting kruin om te helpen schouwen in het verleden. Of met het gezicht richting voeten om te helpen schouwen in de toekomst.

In situaties waarin je je onzeker of angstig voelt, kan je contact maken met je kristallen schedel.
Je kunt dan om bescherming vragen. Vooral de dierenschedels (zoals draken, wolven, katten) zijn daar heel geschikt voor. Dankzij hun energetische bescherming ga je je beter voelen en onmiddellijk meer zelfvertrouwen uitstralen.

Het is zinvol om de boodschap van het mineraal mee te laten spelen.
De keuze van het mineraal beïnvloedt de manier waarop je je kristallen schedel kunt inzetten. Bijvoorbeeld: een schedel van agaat kun je inzetten voor heling van de aarde (contact met moeder aarde), een schedel van dumortieriet en alle blauwe stenen voor schoon water voor iedereen.

* Hoofdwonden, beroerte, mentaal sterke mensen, behandelen met schedels

Schedels werken zeer rustgevend, helend, en heel sterk voor mensen die veel in hun gedachten zitten. Mensen die een beroerte hebben gehad, kun je het beste behandelen met een zeer zachte schedel als rozekwarts, seleniet en bloedsteen (niet zacht maar wel heel goed hierbij te gebruiken). Mensen met hoofdwonden kunnen alle stenen schedels gebruiken.

Zet de schedels om het hoofd heen met gezicht naar de cliënt, niet erop, pas later als er gewenning is kan de schedel op de mensenschedel geplaatst worden. (of anders als de schedel dit zelf aangeeft).

 

Informatiebronnen:

www.semoea.nl

www.kristallen.nl

www.centrumdequest.nl

www.dequest-webwinkel.nl